Op weg naar jouw diploma!

Op weg naar jouw diploma!

Het examenjaar in het laatste schooljaar duurt tot eind mei en ondanks de kortere periode is het een jaar dat steeds weer heel veel indruk maakt. Er zijn toetsweken, er wordt een groot onderzoek gedaan en verwerkt in een profielwerkstuk, er zijn boeken te lezen en alle stof wordt uiteindelijk getoetst! De beloning komt aan het eind in de vorm van en diploma, gala en wellicht wat feesten hier en daar!

Voordat het zover is doorloopt de leerling het examenjaar. Dit gaat voor de een meer vanzelf dan voor de ander. Dit heeft met veel verschillende factoren te maken. Naast de vakinhoudelijke uitdagingen zijn er verschillende andere facetten die een wezenlijke rol spelen. Hierbij denkend aan motivatie, toepassen leer strategieën, mindset, weten welke leerstijlen bij de leerling passen, hoe om te gaan met een toetsweek, hoe om te gaan met vragen in een examen… Deze facetten spelen eigenlijk een net zo’n grote rol in het behalen van het diploma dan de vakinhoudelijke kennis. Er is dan meer grip op eigen handelen!

De leerling moet dan wel weten wat hiervoor nodig is. Daarvoor is de examenondersteuning; met de leerling het examenjaar door! Startend met een ouder/examenleerling bijeenkomst, minimasterclasses en individuele ondersteuning wordt wekelijks of twee wekelijks de leerling begeleid. Waar liggen de uitdagingen van de leerling, wat zijn inzichten die nog nodig zijn te verkrijgen, wat heeft de leerling te doen en hoe/wanneer dan? Wat zijn de kwaliteiten die de leerling kan inzetten en is de leerling zich hier bewust van? Dit zijn onderdelen die in de minimasterclasses voorbijkomen en zeker ook in de individuele begeleiding… want elke leerling leert en verwerkt het anders! Daarbij zijn het ontdekken van deze eigenschappen en het leren inzetten ervan ook helpend bij het vervolgonderwijs op het MBO, HBO en universiteit. Het weten waar je op kunt leunen, het weten waarom onderdelen goed gaan of minder goed gaan is de sleutel tot het adequaat inzetten van je eigen vaardigheden!

Deze ondersteuning wordt gegeven door Bernadette Putto. Zij is werkzaam als ambulant begeleider voor het Marianum. Ook is zij werkzaam als projectleider hoogbegaafdheidsontwikkeling. Zij heeft al meerdere jaren ervaring in het ondersteunen van eindexamenleerlingen op deze manier.

Contact
Om je in te schrijven kun je het contactformulier invullen. Je ontvangt een inschrijfformulier na het invullen van het contactformulier.
De cursus gaat door bij aanmelding van minimaal 3 cursisten.

Data

De ondersteuning begint na de eerste toetsweek.

De ondersteuning wordt gegeven op dinsdagavond. De invulling van de tijd verschilt per week omdat de ene keer de begeleiding individueel is, de andere keer begeleiding als groep. De starttijd is in ieder geval 19.00 uur.

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats in het gebouw van Jetstream aan de Stationsstraat 32, 7101 GH te Winterswijk

Kosten

De kosten zijn € 899,- per examenleerling. Je krijgt de beschikking over het lesmateriaal en ander materiaal. Zelf neem je een etui en een tas mee. Tijdens de ondersteuning als groep zorgen wij voor drinken en wat lekkers.

Heb je vragen?

Bel gerust met Nicole Wolters op 06 - 4292 4803
of vul het contactformulier in!